Cart0Item(s)

Nemate artikala u svojoj košarici.

Product was successfully added to your shopping cart.

O nama

O nama

Tina Avguštin je svoja dugogodišnja iskustva u SPA i wellness centrima spojila sa 70-godišnjom obiteljskom tradicijom obrade gline i stvorila prirodnu kozmetiku na bazi domaće, provjerene i prirodno bogate gline sa silicijem! 

U što vjerujemo?

Naši su proizvodi glineni, prirodni i vrlo učinkoviti. Vjerujemo u rezultate koje lako možemo vidjeti i osjetiti te vjerujemo da nam samo priroda i dugogodišnje iskustvo mogu donijeti takve rezultate. Vjerujemo da bi njega kože i briga za zdravlje trebali postati svakodnevni ritual. Trenutak kad se sjetimo sebe i kad si poklonimo vrijeme. Zato su naši proizvodi osmišljeni tako da ih možemo svakodnevno upotrebljavati kako bismo se razmazili bogatim prirodnim mirisima i osjećajem da je priroda uistinu božanska. A sve to radimo ručno uz pomoć 70 godina iskustva.  

Zašto glina u proizvodima?

Glina je prekrasna. Prirodna. Čisti. Puna minerala. Ima izuzetan terapeutski učinak. Zato želimo da je svi upoznaju. Mladi i malo stariji. Ljudi i životinje. Da je svi upotrebljavaju. Kako u kućnoj ljekarni i kozmetici, tako i u profesionalnoj upotrebi. Svaki dan. Kako bi njega kože i zdravstvena njega bili svakodnevni ritual!

Upotreba gline u kozmetici i toplicama nije ništa novo – Kleopatra je glinu upotrebljavala u svojim ritualima ljepote prije više od 1800 godina. Ovaj prekrasan sastojak prirodne ljepote, koji su upotrebljavale već naše pra-pra-prabake, prirodno je bogat mineralima i ima iznimnu magnetsku moć čišćenja nečistoća i toksina. » Glinene vile« – tako se naša glinena kozmetika s ljubavlju zove, osmišljena je tako da je možemo upotrebljavati svaki dan kako bismo se razmazili bogatim prirodnim mirisima, s osjećajem da je glina doista božanska te da osjećamo energiju i dodir gline.

Zašto slovenska glina?

Slovenija je zemlja s mnogo podzemnih voda. I to je jedan od razloga što je glina glinaSi tako drugačija i bogata mineralima, posebno silicijem. Putovanje po Sloveniji je zbog svega njenog zelenila, kristalno čiste vode, simpatičnih zaselaka, lijepih dvorcima i tajanstvenim špiljama, kao da ste stupili u bajku, pa stoga našu prirodnu kozmetiku predstavljaju vile.

Što znači GlinaSi?

Glina znači glina, a Si znači Slovenija ili silicij. Sve je zajedno zapakirano u ambalažu s glinenim vilama koje predstavljaju prekrasan bijeg u svijet bajki. Pa makar samo navečer na 10 minuta. :). 

Suši li se glina na soncu?

Da! Naša se glina suši isključivo na suncu. Glinu sušenu na suncu, staru nekoliko milijuna godina i poznatu po svojim ljekovitim svojstvima, vadimo i tradicionalno pripremamo više od 70 godina. Upotreba gline u kozmetici nije ništa novo – glinu je rabila još Kleopatra zbog mnogih uljepšavajućih svojstava! Kozmetika GlinaSi je, drugim riječima, drevni ritual s modernim zaokretom: tradicionalnu upotrebu gline prilagodili smo modernim potrebama njege i stvorili proizvode koji čiste i maze cijelo tijelo te prizemljuju i smiruju energiju

10 stvari koje niste znali o kozmetici od gline ?

1. Sve proizvode formulirala je i stvorila Tina, ovlaštena kozmetičarka i terapeutkinja te stručnjakinja za glinu i kozmetiku od gline.

2. Imamo 70-godišnju tradiciju sa slovenskom glinom.

3. Nijedan proizvod nije testiran na životinjama.

4. Svi proizvodi izrađeni su ručno, u malim serijama.

5. Svi proizvodi izrađeni su ručno i s ljubavlju u malom ateljeu usred Slovenije (EU).

6. Najveća inspiracija osim gline su vile i njihova bajkovita energija.

7. Proizvodi ne sadrže parabene, umjetne mirise, boje, silikone, mineralna ulja ni ostale toksične tvari.

8. Proizvodi su 100% prirodni, čisti i svježi.

9. Svi naši proizvodi imaju svoju karakterističnu prirodnu nijansu sive boje jer sadrže slovensku sivu glinu koja ima iznimno visok sadržaj prirodnog silicija, poznatog i kao mineral ljepote!

10. Ekološki prihvatljivi proizvodi – dostupno je sve više proizvoda bez plastične ambalaže ili u ambalaži koja se može reciklirati ;

Jesu li proizvodi certificirani?

Da.  Glina je analizirana i ispitana u slovenskom Institutu za zdravje te u sklopu drugih ispitivanja, gdje smo utvrđivali čistoću i sastav gline. Glina i kozmetika od gline isto su tako prošle sve potrebne analize za procjenu sigurnosti, koje je svrstavaju u zdravlju SIGURNE PROIZVODE, i registrirane su u europskom registru kozmetike CPNP! No, budući da radimo ručno, Obrtnička komora Slovenije, na temelju stručnog mišljenja povjerenstva, svrstala nas je među proizvode slovenskog umjetničkog obrta i dodijelila nam certifikat Rukotvorine Slovenije! :):)

Jesu li proizvodi testirani na životinjama ?

NEEEEE! Previše volimo životinje, zato obećavam da niti jedan naš proizvod nije testiran na životinjama niti će biti u budućnosti :).

Tinina priča

...Ukratko: Ja sam mama 2 divna dečka. I zečici Zdravi.  I naravno glinenim vilama tj. kozmetici od gline, koju radim zajedno s Mihom (ocem moje djece – ali još ne mužem ;)). Izrađujemo je prvenstveno za svoju obitelj. Svaki novi proizvod koji nastane stvoren je zato što je nekome u našoj obitelji bio potreban i pomogao mu je. Zato su proizvodi uistinu prirodni, a sastojci koji dopunjuju našu glinu vrhunski. Osim toga, proizvodi imaju slatku vilinsku energiju koja svima koji ih upotrebljavaju odmah na početku izmami osmijeh na lice. 

…. Moja je priča, međutim, počela negdje između... Naime, rođena sam u obitelji u kojoj je glina prisutna već 70 godina. Sada zamislite mene, kao djevojčicu od 5 godina, kako gledam ljude koji su nam dolazili iz cijele Slovenije po glinu radi zdravstvenih problema, kao da su pali s Mjeseca – glina se upotrebljava za izradu toplih peći i za izradu posuda, kocki i kuća, a ne stavljamo je na glavu i leđa, ili još gore, da je pijemo? Da, svi koji su došli znali su ispričati priču zašto im je to pomoglo i kako su upotrijebili glinu! A ja sam i dalje upotrebljavala glinu za moje kućice, gorile i izradu lutkica. Sve dok otac moje prijateljice nije došao po glinu… Jako ju je zaboljela glava... i bol nije prestajala... Zato joj je otac vezao glinu na glavu i ostavio je nekoliko sati svake noći, a na kraju čak i cijelu noć... i glina joj je riješila migrenu!Vau, pa glina pomaže i onima koje poznajem.

Nego, čak ni to nije bilo dovoljno da glinu vidim kao „lijek” koji nalazimo na policama trgovina... Tijekom studija odradila sam prvu školu masaže (sad im više ne znam broj). Nakon nje sam bila, da se tako izrazim „pečena”. Počela sam raditi kao studentica u raznim salonima, spa centrima i toplicama, gdje se znanje o terapijama, masaži, njezi i upotrebi gline stalno ispreplitalo – barem u jednom tretmanu nudilo se nešto vezano uz glinu. Glina tijekom njege lica, glina u oblikovanju tijela, glina u detoksikaciji, glina u terapiji protiv bolova, glinena kupka u toplicama itd.

I na tom mjestu sve se spojilo u cjelinu. Počela sam miješati prve kozmetičke i terapijske proizvode... od gline (upravo ono što sam već mnogo puta vidjela kod kuće), ali ovaj put bilo je drugačije. Dodala sam eterično ulje i proizvodi su dobili potpuno novu dimenziju. Dodala sam bilje i dobila kućnu ljekarnu – sve u jednom. 

Sada imamo već cijelu liniju glinene kozmetike za kućnu upotrebu – glinene kupke, glinene maske, glinene pločice za piling, šampone od gline, dezodoranse od gline i još mnogo toga.

Autorica sam i prve slovenske knjige o glini GLINA ZA VSAK DAN (GLINA ZA SVAKI DAN) te brojnih članaka u časopisima i na internetu...

Toliko na brzinu.  Hvala vam što ste tu! Hvala što me pratite. Hvala što podržavate moj rad i što mi svakom lijepom riječju dajete krila i novu energiju za stvaranje!

 Tina ❤️

Made with pure therapeutic grey clay

Made with pure therapeutic grey clay

Handcrafted with love in Europe

Handcrafted with love in Europe

Pure botanical ingredients

Pure botanical ingredients

Environmentally and animal friendly

Environmentally and animal friendly